Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Första bilderna: Interiören på Volvokusinen

Lanseras senare i år

Förut har vi fått se konceptet köras runt på en testanläggning, nu har Volvokusinen gett oss ytterligare en aptitretare genom att visa upp interiören.

I september visades Lynk & Co upp ett koncept på en kommande elbilsmodell, något som Bytbil tidigare har skrivit om. 

Tre månader senare publicerade den kinesiska biltillverkaren foton på Lynk & Co Zero, när bilen kördes runt på en testanläggning i Kina. Den har även fångats på bild när den levererades till Göteborg.

Nu har Lynk & Co visat upp nästa aptitretare med Zero, och den här gången är det interiören som vi får beskåda. Visst, man får se vissa detaljer på exteriören, men interiören är intressant i det här fallet, eftersom den är helt omaskerad. Bland annat finns, enligt Lynk & Co, en 15,4 tums stor pekskärm. Bakom ratten finns även en mindre skärm och lär visa användbar information för föraren. Lynk berättar även om sätena, som är tillverkade i Econyl.

LÄS MER: Så ser Volvos elbilsplaner ut

Sedan tidigare vet vi att Lynk & Co Zero kommer byggas på Geelys elbilsplattform SEA, samma som kommer användas till Volvos, samt Polestars kommande elbilar. Motorn i Zero drivs av 800-voltsbatterier och accelerationen 0-100 km/h sägs gå på under fyra sekunder, och räckvidden anges upp till 70 mil. Zero kommer lanseras någon gång under det fjärde kvartalet i år. 

Dock behöver vi inte vänta lika länge på att Volvos nästa modell ska lanseras. 2 mars ska Volvo visa upp sin nya elbil och den får troligtvis namnet C40. Den baseras dock inte på SEA, utan den sedan länge etablerade CMA-plattformen. 

LÄS ÄVEN: Volvo P1800 lovordas efter första provkörningarna

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com