Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvoägarens plan för nya elbilsmodeller

Ändrar sin strategi

Större
Stäng
  • Konceptet Lynk & Co Zero Foto: Lynk & Co
    Konceptet Lynk & Co Zero Foto: Lynk & Co
  • Konceptet Lynk & Co Zero Foto: Lynk & Co

Geely planerar att ändra sin strategi hur de ska marknadsföra och sälja sina elbilar. 

Volvos ägare, Geely planerar att starta ett företag för att utforska nya tillvägagångssätt för att planera olika produkter, marknadsföring, samt försäljning av elbilar, uppger källor till Reuters. Därmed skulle Geely avvika från strategin där elbilar marknadsförs och säljs tillsammans med konventionella bilar med förbränningsmotorer. 

Planerna skulle vara Geelys nästa steg i att arbeta på ett annorlunda sätt efter att de satt siktet på att bli en ledande elbilstillverkare, i en kamp mot amerikanska Tesla. 

Geeky kommer etablera företaget Lingling Technologies för att hantera modeller som baseras på plattformen Sustainable Experience Architecture (SEA) som tillkännagavs i september. 

Företaget kommer också ta över marknadsföringen och försäljningen av bilar som är under märket Lynk & Co, och de börjar med modellen Zero. 

LÄS MER: Lynk & Cos elbil allt närmare lansering

Förra årets sålde Geely Automobile Holdings 1,32 miljoner bilar även om försäljningen av elbilar, hybrider och laddhybrider minskade till följd av att kunderna istället köpte bensinbilar och konkurrerande elbilar med längre räckvidd. 

Ledningen för Geely insåg att de behövde ändra sitt sätt att utveckla, marknadsföra och sälja elbilar, jämfört med konventionella bilar, och startade därför ett separat bolag. 

Företaget kommer även att forska och implementera uppdateringar för SEA relaterad teknik och ska samla in data på olika sätt för att därefter utveckla framtida elbilsmodeller. De kommer även ha ett eget säljteam, samt egna Showroom, några med återförsäljare och andra självstyrande. 

Geely ville inte kommentera uppgifterna. 

LÄS ÄVEN: Kinesiska Volvokusinen fångad på bild – i Sverige

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com