Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ferrari ökar takten i sina fabriker

Fler miljonärer betyder ökad efterfrågan.

Antalet miljonärer ökar i världen och därmed också efterfrågan på superbilar. Därför kommer Ferrari att öka sin produktionstakt.

Så sent som i måndags undrade vi varför det sprutar superbilar åt alla håll. I dag kom svaret och det beror på att världens miljonärer blir allt fler. Och när de köper bil köper de förstås superbil.

Enligt Bloomberg har antalet dollarmiljonärer ökat med 36 procent de senaste tio åren och antalet potentiella superbilskunder uppgår nu till 13,6 miljoner människor. Antalet miljardärer, alltså de som kan köpa superbilar som andra köper snacks, ökade under samma period med 45 procent.

Antalet guldkavajer ökade med 82 procent.

Så det är klart att efterfrågan på superbilar ökat explosionsartat och nu planerar Ferrari att öka produktionstakten. Nästa år blir det tvåskift i Maranello och målet är att spotta fram 9.000 bilar, upp från ungefär 8.400 i år. Dessutom ska man framöver bygga fler specialvarianter, för att mjölka än fetare marginaler från sina produkter. Och så kommer man förstås att lansera en suv och då lär försäljningen ta fart på allvar.

Med den utvecklingen vi ser nu kommer vi alltså i framtiden att vara miljardärer allihop och åka omkring i våra Ferrari, Lamborghini och Koenigsegg till Konsumbutiken, gnälla över att blöjpaketen inte får plats och sedan åka hem till våra slott som trängs i förorten bara för att svära över att hushållerskan sagt upp sig för att hinna sätta sprätt på sina egna miljarder.

Mot Las Vegas!
Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com