Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Koenigsegg Regera är slutsåld

Alla 80 exemplar är tingade.

Sugen på en Koenigsegg Regera? Sorry, alla 80 tänkta exemplar är redan förhandsbokade så du får vänta på andrahandsmarknaden.

Med mer än 1.500 hästkrafter är Koenigsegg Regera en alldeles lagom bil för landsvägssemestern. Särskilt som man slipper både tak och växellåda finns all chans i världen att njuta av fågelsång, åtminstone tills man passerat och fåglarna faller färdiggrillade från himlen.

Youtube

För så här ser det ut när man kör Regera.

Framför allt kör man ju miljövänligt i Koenigsegg Regera, eftersom den är en hybrid där den drygt 1.000 hästkrafter starka bensinmotorn får sällskap av tre elmotorer som hjälper till att sätta fart på ekipaget. Så självklart faller inga färdiggrillade fåglar från himlen när du passerar. Nej, de applåderar din framfart och isbjörnar ber om din autograf.

Perfekt. Nu tänker du lyfta luren till din lokala Koenigseggbutik och beställa en bil. Men svaret suger. ”Sorry, den är slutsåld.” Jaha, du kanske får fortsätta harva runt i din Hyundai Atos ett tag till då.

För så är det. Koenigsegg har bara tänkt bygga 80 bilar med den makalösa, växellådslösa drivlinan och allihop har de redan tingats av människor som tänkt som du.

För den Ängelholmsbaserade bilbyggaren är det så klart goda nyheter. Regeraaffären motsvarar sisådär 1,5 friska miljarder kronor i kassan eller så. Men för dig och mig är det surt.

Nåja, det finns ju andra hybridbilar att sukta efter om man gått miste om Regera. Aston Martin Valkyrie till exempel, Mercedes-AMG:s kommande superbil, eller varför inte en Toyota Prius?

Toyota

Ja, den är ju fräsig förstås.
Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com