Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

McLaren har börjat sälja vinterdäck

Äntligen kan du köra superbil i saltslasket.

Nu kan du förlänga sportbilssäsongen med hjälp av vinterdäck från McLaren. Därmed kan du åka superbil året om.

Så börjar den avskyvärda årstiden, när Trafikverkets lastbilar kommer och spyr sin frätande last över våra vägar. Det är årstiden då du låter finbilarna stå kvar i garaget och i stället flänger omkring i en Dacia Duster som bättre hanterar både väglag och halkbekämpningens baksidor. Inte minst för att den har vinterdäck. Hur ska du få tag i rätt dimension till din Ferrari, Lamborghini eller McLaren? Nej, det går ju inte.

Eller gör det? Jo, nu gör det faktiskt det. McLaren har själva tagit fram ett vinterpaket med både fälgar och däck till din bil. I alla fall om den hör till McLarens så kallade Sport Series, alltså instegsmodellerna 540C, 570S och 570GT.

Kitet levereras balanserat och klart och består av dubbfria vinterdäck från Pirelli i rätt dimensioner och de har krängts över smidda aluminiumfälgar. McLaren säger själva ”att ha en extra uppsättning hjul för att tampas det värsta av saltet och annat vintervägsavfall skyddar också sommarhjulen, liksom så klart förlänger livet på dem”.

Vinterfälgarna korroderar snart bort.

McLaren hävdar att Pirellimackorna ska förkorta bromssträckan med tio procent i kall och blöt väderlek och med 20 procent på snö. Men de säger inte hur mycket roligare det kommer att bli att sladda runt på vintervägarna. Mycket, gissar vi.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com