Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW planerar att tillverka fler elbilar

Men i framtiden kan det innebära utmaningar

Större
Stäng
  • BMW iX. Foto: BMW
    BMW iX. Foto: BMW
  • BMW iX. Foto: BMW

BMW planerar att öka sin produktiontakt gällande elbilar jämfört med vad de har planerat. Men med fler elbilar innebär det också utmaningar i framtiden. 

Tidigare i år visade BMW upp modellen iX, den renodlade elbilen som är den första modellen på deras nya plattform. Men det är bara början. 

– Vi har redan ambitiösa tillväxtplaner och vill öka vår marknadsposition ytterligare, sade Oliver Zipse, vd för BMW, till den tyska tidningen Augsburger Allgemeine. 

BMW planerar att öka sin produktion av elektrifierade bilar. Mellan 2021 och 2023 ska BMW bygga 250 000 fler elbilar än vad som tidigare var planerat. 

– Elektrifierade fordon kommer stå för ungefär en femtedel av BMWs försäljning 2023, en ökning från cirka åtta procent nu, sade Oliver Zipse. 

LÄS MER: BMW flyttar sin motortillverkning till England – Tyskland fokuserar på elbilar

Han förnekar att BMW och andra tyska biltillverkare såsom Volkswagen och Mercedes-Benz skulle ha underskattat Tesla. Den amerikanska elbiltillverkaren håller på att bygga sin första europeiska fabrik i närheten av Berlin. Zipse menar att Teslas tillväxt (även från låga nivåer) och ökning i marknadsandelar var en imponerande framgång ur ett entreprenörs-perspektiv.

Den största utmaningen för Tyskland omställning till elbilar enligt Oliver Zipse, är framtida brist på laddningsinfrastruktur som i förlängningen kan hämma omställningen till elbilar. Om tio år ska Europas största ekonomi ha så många som tio miljoner elbilar på vägarna. 

För att klara av den utmaningen behöver 15 000 och cirka 1500 offentliga laddningsställen tas i bruk varje vecka från och med nu menar Zipse. 

– Tyvärr är vi långt ifrån det. Därför måste nästa stora gemensamma projekt i Europa vara att utöka laddningsinfrastrukturen. 

LÄS ÄVEN: Nya uppgifter om BMW iX1 – X1 som renodlad elbil

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com