Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW flyttar sin motortillverkning till England – Tyskland fokuserar på elbilar

Ska investera 400 miljoner euro på elbilar

  • Foto: BMW

BMW flyttar sin motortillverkning ut ur Tyskland. De ska i stället ha tillverkningen av förbränningsmotorer i England och Österrike, medan de tyska fabrikerna ska fokusera på elbilar. 

BMW har meddelat att de skiftar fokus på sina tyska fabriker, så att de bygger elektriska bilar och komponenter. Därmed flyttas tillverkningen av förbränningsmotorer till fabriker i England och Österrike, rapporterar Automotive news Europe.

– I slutet av 2022 ska våra tyska fabriker tillverka minst en helt elektrisk bil, säger BMW i ett uttalande. 

BMWs fabrik i München, Tyskland, som för tillfället bygger 4, 6, 8, och 12-cylindriga förbränningsmotorer, ska börja producera nästa generationens elbilar genom en investering på 400 miljoner euro (drygt fyra miljarder svenska kronor) fram till 2026. 

LÄS MER: BMW använder geofencing för att ställa om till el

Produktionen av 8 och 12-cylindersmotorer kommer flyttas till England, medan annan produktion flytas till Österrike, samtidigt som tre fabriker i Tyskland får majoriteten av de ekonomiska investeringarna. 

Den renodlade elbilen BMW i4 kommer byggas i München, medan BMW iX och en helelektrisk version av 5- och 7-serien kommer byggas i Dingolfing, och en elektrisk X1 kommer produceras i Regenburg. 

Personalstyrkan på fabriken i Dingolfing kommer dubbleras till 2 000 arbetare. 

BMWs fabrik i Leipzig kommer starta tillverkningen av Mini Countryman, både med förbränningsmotor och batteridriven, samtidigt som den fabriken och Regensburg förbereds för att göra batterimoduler. 

LÄS ÄVEN: Här är nya BMW 4-serie Cabriolet – med ett annat tak

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com