Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Teknikjätten stoppar den självkörande modellen

Testades på allmänna vägar i Österrike

Större
Stäng
  • Foto: Sony
    Foto: Sony
  • Foto: Sony

Den har testats på allmänna vägar i Österrike, men nu verkar det som att teknikjätten ändå stoppar konceptet Vision-S. 

Bytbil har tidigare skrivit om den självkörande bilen Vision-S, ett koncept från Sony. Den japanska teknikjätten överraskade alla när de presenterade sitt koncept Vision-S på en årlig teknikmässa 2020. Tidigare i år publicerade Sony en video, när bilen testades på allmänna vägar i Österrike. Därmed var det många som trodde att modellen kunde bli verklighet i framtiden, och att Sony skulle bygga bilen. 

Men så kommer inte bli fallet skriver Car and Driver. I själva verket var bilen en testbedd för Sonys teknik, för att säkerställa att företaget är en del av eran med autonom körning, berättar en talesperson för Sony.

LÄS MER: Mercedes-Benz EQC 4×4² – en bil av ytterligheter

– För närvarande har vi inga planer på att massproducera, eller sälja fordonet. Eftersom mobilitet förväntas bli en stor trend i framtiden, undersöker vi hur Sony kan bidra på ett meningsfullt sätt i utvecklingen av autonoma bilar, säger talespersonen.

Bilen ser bra ut och konceptet använder 40 sensorer för att klara av den autonoma körningen. Bilen har för närvarande självkörning nivå 2+, men ska senare uppgraderas till nivå 4. Med mjukvaruuppdateringar ska den i de flesta situationer lära sig själv. Den ska någon form av 360-graders ljud och ha ett Playstation 5. Konceptet har fyrhjulsdrift, levererar 544 hästkrafter och en räckvidd på cirka 50 mil. Den gör 0-100 km/h på 4,8 sekunder.  

Då är frågan, om Sony inte kommer sälja bilen, kommer de kanske istället sälja tekniken till någon biltillverkare? Den som lever får se. 

LÄS ÄVEN: Renault återupplivar klassiska modeller – som elbilar

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com