Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Teknikjätten stoppar den självkörande modellen

Testades på allmänna vägar i Österrike

Större
Stäng
  • Foto: Sony
    Foto: Sony
  • Foto: Sony

Den har testats på allmänna vägar i Österrike, men nu verkar det som att teknikjätten ändå stoppar konceptet Vision-S. 

Bytbil har tidigare skrivit om den självkörande bilen Vision-S, ett koncept från Sony. Den japanska teknikjätten överraskade alla när de presenterade sitt koncept Vision-S på en årlig teknikmässa 2020. Tidigare i år publicerade Sony en video, när bilen testades på allmänna vägar i Österrike. Därmed var det många som trodde att modellen kunde bli verklighet i framtiden, och att Sony skulle bygga bilen. 

Men så kommer inte bli fallet skriver Car and Driver. I själva verket var bilen en testbedd för Sonys teknik, för att säkerställa att företaget är en del av eran med autonom körning, berättar en talesperson för Sony.

LÄS MER: Mercedes-Benz EQC 4×4² – en bil av ytterligheter

– För närvarande har vi inga planer på att massproducera, eller sälja fordonet. Eftersom mobilitet förväntas bli en stor trend i framtiden, undersöker vi hur Sony kan bidra på ett meningsfullt sätt i utvecklingen av autonoma bilar, säger talespersonen.

Bilen ser bra ut och konceptet använder 40 sensorer för att klara av den autonoma körningen. Bilen har för närvarande självkörning nivå 2+, men ska senare uppgraderas till nivå 4. Med mjukvaruuppdateringar ska den i de flesta situationer lära sig själv. Den ska någon form av 360-graders ljud och ha ett Playstation 5. Konceptet har fyrhjulsdrift, levererar 544 hästkrafter och en räckvidd på cirka 50 mil. Den gör 0-100 km/h på 4,8 sekunder.  

Då är frågan, om Sony inte kommer sälja bilen, kommer de kanske istället sälja tekniken till någon biltillverkare? Den som lever får se. 

LÄS ÄVEN: Renault återupplivar klassiska modeller – som elbilar

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com