Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Renault återupplivar klassiska modeller – som elbilar

Bland annat kan Renault 5 återuppstå

Större
Stäng
  • Foto: Renault
    Foto: Renault
  • Foto: Renault

Enligt en ny strategi från franska Renault kommer de återuppliva några av sina mest lönsamma modeller som elbilar, i ett försök att bättra på sin försäljning. 

Renault kommer att återuppliva några av sina bäst säljare modeller från förr i tiden, som elbilar. Anledningen sägs vara ett försök att bättra på sin försäljning, säger två källor till Automotive News Europe. 

Redan nu har den franska biltillverkaren tillkännagivit två miljarder euro i kostnadsbesparingar och jobbnedskärningar, i ett försök att förbättra de ekonomiska marginalerna och öka koncernens vinst på en marknad som är hårt pressad av covid-19, samt att producera renare fordon. 

Enligt källorna ska strategin presenteras av Renaults vd, Luca de Meo, den 14 januari. Strategin förväntas att fokusera på de produktsortiment som den franska biltillverkaren ska koncentrera sig på i framtiden och inkluderar en nostalgitripp för alla som gillar Renaults förflutna. 

LÄS MER: Renault visar upp konceptet Mégane eVision

De två källorna har berättat att en elektrisk version av Renault 3, som introducerades i början av 1960-talet, ska tillkännagivas. Även en elektrisk version av Renault 5, eller dess efterträdare, kommer att lanseras. Utöver Renault-märket kommer dessutom sportbilsmärket Alpine släppa tre elbilsmodeller på marknaden, berättade källorna.

En av de framtida utmaningarna för den franska tillverkaren är att skapa distinkta identiteter för var och en av varumärkena under Renaults paraply, som idag inkluderar Dacia och ryska Lada. Renault har tidigare indikerat att de vill fokusera på ett mindre antal modeller och satsa på lönsamma produkter, speciellt i kompaktbilssegmentet. Bland annat kan Renualt Escape vara en av modellerna som fasas ut. 

Renault avböjde att kommentera. 

LÄS ÄVEN: Renault öppnar upp för försäljning av utsläppsrätter

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com