Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Renault visar upp konceptet Mégane eVision

Är en del av en strategin för 2022

Franska Renault har sålt 350 000 elbilar i Europa och nu kommer nästa satsning: Renault Mégane eVision. 

Renault är på väg att med god marginal klara av sina utsläppsmål och kan tänka sig att sälja några av de utsläppsrätter de har. Under gårdagen visades nästa modell i deras eloffensivi: konceptet Renault Mégane eVision. 

Enligt Renault själva är bilen en del av en tydlig strategi – 2022 ska alla nya bilar från den franska biltillverkaren vara elektrifierade på ett eller annat sätt, antingen som hybrid, laddhybrid eller som ren elbil. 

Renault Mégane eVision inspireras av showbilen MORPHOZ och blir den första modellen i en ny generation elbilar från fransmännen. Konceptet baseras på CMF-EV-plattformen, samma som Nissan Ariya. Plattformen kommer även ligga till grund för ytterligare en ren elbil från Renault. 

LÄS ÄVEN:Renault Zoe tar över Europa

Bilen är 421 centimeter lång med en hjulbas på 270 centimeter och är en kompaktbil i mellanbilssegmenet. Den är 150 centimeter hög, 180 centimeter bred och väger 1 650 kilo. Den 15 centimeter kortare än Mégane Hatchback men ska ha samma innerutrymme. Den har ett battteripaket på 60 kW och motoreffekten ligger på 217 hästkrafter (160 kW) och Renault uppger att den har en räckvidd enligt WLTP på 450 kilometer.

Renault Mégane eVision lanseras under senare delen av 2021. 

LÄS MERRekordstor förlust för Renault – tjänster ska bort

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com