Redaktionen tipsar

Renault Zoe tar över Europa

37.540 sålda exemplar första halvåret 2020

  • Renault Zoe.

Försäljningen av Renault Zoe ökade med cirka 50 procent under det första halvåret i Europa. Det är nu Sveriges andra mest sålda elbil.
Totalt har Renault nu sålt mer än 300.000 el-fordon i Europa.

Det pratas mycket om Tesla nu för tiden. Inte är väl det heller så konstigt då den amerikanska elbilsjätten visar på mångmiljardvinster som närmast tycks ignorera corona-pandemin.

Men från Frankrike visar sig lilla Renault Zoe vara en stor utmanare. Renault meddelar nu att deras försäljning av elbilar har fördubblats i Europa och att man passerat tröskeln för 300.000 sålda el-fordon i Europa.

Allt som allt ökade deras försäljning av elfordon med 38 procent under de första sex månaderna 2020. Det betyder mer än 42.000 bilar, hävdar Renault.

Just Renault Zoe lyser starkast i denna statistik. Försäljningen av denna rimligt prissatta elbil har ökat med cirka 50 procent till 37.540 bilar. Enligt statistik från Bil Sweden har 1.136 nyregistreringar av Renault Zoe skett i Sverige under det första halvåret, rapporterar Mestmotor. Det är något bakom Tesla Model 3 som behåller förstaplatsen som Sveriges mest sålda elbil med 1.706 nyregistreringar.

Och avslutningsvis, för att sätta försäljningen av Zoe i ett sammanhang: av de 300.000 sålda el-fordonen från Renault ska mer än 100.000 Renault Zoe ha registrerats – bara i Frankrike.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com