Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Renault Zoe piggar upp (sig)

Får mer effekt och ny kulör

Elbilen Zoe börjar bli till åren kommen. Det åtgärdar Renault genom att ge den mer effekt. Och en ny färg, förstås.

Graviditeten blev utdragen när Renault var havande med den lilla elbilen Zoe. Redan 2005 ställde man ut konceptbilen Renault Zoe City Car Concept på bilsalongen i Genève, en tresitsig stadsbil som egentligen bara tog tempen på konsumenternas sug efter elbilar.

Sedan visade man upp Zoe Concept i Frankfurt 2009 och följde upp med Zoe Preview i Paris året därpå. Nu började Zoe närma sig sin slutgiltiga form. Men den färdiga produktionsmodellen skulle inte se dagens ljus förrän i mars 2012 och de första bilarna nådde sina kunder först i december det året.

Renault

Nej, inte peta näsan Zoe.

Så Renault Zoe fyller alltså sex år i år, en aktningsvärd ålder i bilindustrin. Under årens lopp har försiktiga förändringar införts, som när en lättare motor introducerades 2015 och ett kraftigare batteri förlängde räckvidden 2016.

Nu kommer också en starkare motor, med 109 hästkrafter som ska förbättra accelerationen i framför allt omkörningshastigheter jämfört med den gamla 92-hästarsmaskinen. Lågfartsegenskaperna ska vara de samma, liksom räckvidden på 40 mil enligt NEDC-cykeln.

Och som om det inte vore nog med nyheter kommer Renault Zoe nu också i en helt ny kulör: blåbärslila, tillsammans med blåbärslila accenter i inredningen. För att njuta av all färg i sin fulla glans får man bege sig till Genève, där bilen kommer att ställas ut på bilsalongen som öppnar för pressen den 6 mars och för allmänheten den åttonde.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com