Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volkswagen kan återuppliva klassiskt namn

Tillverkades mellan 1961 och 1980

Större
Stäng
  • International Harvester Scout 800
    International Harvester Scout 800. Foto: Wikimedia commons
  • International Harvester Scout 800. Foto: Wikimedia commons

Volkswagen kan vara på väg att återuppliva ett klassiskt namn eftersom de funderar på att tillverka en elektrisk terrängbil.

International Harvest Scout var en biltillverkare som producerade offroadbilar mellan 1961 och 1980. Volkswagen äger numera rättigheterna till namnet och det verkar som att den tyska biltillverkaren funderar på att bygga en elektrisk offroadbil som ska konkurrera mot Jeep Wrangler och Ford Bronco (som för övrigt snart kan anlända till Europa).

Enligt Motortrend, så vill Volkswagen döpa den nya bilen till Scout. Därmed är det klassiska namnet tillbaka för första gången på flera årtionden. Det var Volkswagens Nordamerikachef som nämnde idén på ett pressevent. Publikationen har även pratat med två anonyma källor inom Volkswagen som bekräftar att de funderar på att bygga bilen.

Dock är det oklart om terrängbilen skulle ha namnet Scout som en Volkswagenbil, eller som ett annat bilmärke inom Volkswagengruppen. Dock verkar det som att Scout enbart kommer vara en elbil om och när den tillverkas. Antagligen skulle den baseras på en ordentligt modifierad version av den elektriska MEB-plattformen.

Enligt spekulationer från Motortrend skulle få fyrhjulsdrift genom två elmotorer och samt vara utrustad med bromsbaserade vridmomentsvektorer för att ge bättre grepp offroad. Bilen kommer antagligen se ut som en typisk suv.

Vi får se om och när konkurrenten till Ford E-Bronco och den elektriska Wranglern dyker upp på marknaden.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com