Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya uppgifter om BMW iX1 – X1 som renodlad elbil

Enligt källor ska den ha kopplingar till i3.

  • Foto: BMW

Uppgifter om den kommande BMW iX1 börjar sippra fram. Bland annat spekuleras det i att den kommer i minst två olika versioner: med 180 hästkrafter och på 250 hästkrafter, dessutom verkar den ha vissa kopplingar till dagens i3. 

För en tid sedan lanserade BMW den helelektrifierade modellen BMW iX och beskrevs av den tyska biltillverkaren som framtiden elbil. Nu har det börjat framkomma detaljer om den elektrifierade versionen av BMW X1: BMW iX1. 

BMW Blog rapporterar att den kommande BMW iX1 baseras på en ny plattform och flera olika drivlinor kommer erbjudas, allt från från diesel, och hybrider, till renodlade elbilsversioner. Och det är den renodlade elbilen som kommer få iX1-märket.

LÄS MER: BMW flyttar sin motortillverkning till England – Tyskland fokuserar på elbilar

Enligt olika källor tar den elektriska X1 över där i3 lämnade. Men det betyder inte smala hjul eller en CFRP-kaross, utan snarare en liknande prislapp. Den nya modellen kommer dessutom erbjudas med olika modellversionen. Enligt en källa kommer iX1 ha åtminstone ha två olika versioner. En instegsversion på 180 hästkrafter och ett mer kraftfullt alternativ på 250 hästkrafter. 

Basmodellen kommer antagligen ha en enda motor som är placerad fram, och det kan vara en utveckling av den som finns på dagens i3. i3S använder i dagsläget sig av en motor på 184 hästkrafter. Versionen med 250-hästar kommer antagligen ha en dubbelmotorskonfiguration, och som det verkar, kommer den andra motorn vara ansluten till bakaxeln.

Det betyder att, om man ska ha fyrhjulsdrift, är det enbart den dyrare versionen som gäller för kunderna.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com