Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Audi undersöker framtid med McLaren

Budet ansågs vara för lågt

Större
Stäng
  • Karusellen med Audi och McLaren fortsätter. Foto: McLaren/Audi
    Karusellen med Audi och McLaren fortsätter. Foto: McLaren/Audi
  • Karusellen med Audi och McLaren fortsätter. Foto: McLaren/Audi

Karusellen kring Audi och McLaren fortsätter. Förut kom uppgifter om att Audi har köpt McLaren, som i sin tur förnekades. Nu undersöker Audi olika alternativt hur de ska gå vidare.

Det har varit en hel del rykten om McLaren och eventuella övertaganden av förteget. I början av veckan kom det uppgifter om att BMW var intresserade av att köpa delar eller hela McLaren. Den tyska biltillverkaren förnekade uppgifterna. Kort därefter framkom det andra uppgifter, där i stället Audi hade köpte den brittiska sportbilstillverkaren. Dock förnekade McLaren detta med stor kraft.

Nu rapporterar Automotive News Europe att Audi utforskar olika alternativt när det kommer till McLaren. Anledningen till att de är intresserade av McLaren, är dess koppling till Formel 1. Enligt anonyma källor som publikationen har talat med, vill Audi marknadsföra sin elteknik. Planen är att den tyska biltillverkaren ska granska McLarens ekonomi de kommande veckorna för att se vilken framtid de kan ha tillsammans med McLaren.

Den initiala planen var att köpa företaget, men den brittiska sportbilstillverkaren ansåg att budet var för lågt. Nu i veckan hade Audi ett styrelsemöte, men det kan dröja till nästa år innan ett beslut tas i frågan. En annan stötesten är McLarens ägare som inkluderar den bahrainska investeringsfonden och Saudiarabiens dito. De har olika åsikter huruvida man ska sälja eller inte. Ett annan alternativ för Audi skulle vara ett partnerskap med Red Bull Racing eller Williams Racing.

Volkswagen-gruppen kan börja tävla i Formel 1 så tidigt som 2026, när ett nytt motorreglemente träder i kraft, men allt beror på hur reglementet är utformat och även kostnaderna. Tidigare i våras fanns det uppgifter att Porsche skulle gå med i Formel 1, om det nya reglementet involverar e-bränslen.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com