Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW vill ta över McLaren?

Även en annan tysk biltillverkare är intresserad

Större
Stäng
  • BMW har McLaren i sitt sikte. Foto kollage: McLaren/BMW
    BMW har McLaren i sitt sikte. Foto kollage: McLaren/BMW
  • BMW har McLaren i sitt sikte. Foto kollage: McLaren/BMW

BMW och även en annan tysk biltillverkare verkar vara intresserade av att köpa antingen hela eller delar av den brittiska sportbilstillverkaren McLaren.

McLaren är en välkänd brittisk sportbilstillverkare. Både BMW och Audi verkar ha den brittiska biltillverkaren i sitt sikte.

Under helgen har det framkommit uppgifter om att BMW är intresserade att ta över sportbilstillverkaren McLaren. Även Audi verkar vara intresserad av McLaren. Dock har den bayerska biltillverkaren förnekat dessa uppgifter, rapporterar Automotive News Europe. Audi är öppen för framtida samarbeten, men valde dock att inte nämna den brittiska biltillverkaren vid namn.

Anledningen att BMW, som även äger Rolls-Royce och Mini, tittar på McLaren, är att de är lockade av dess sportbilsverksamhet. Audi, som är en del av Volkswagenkoncernen, verkar i sin tur, vara nyfiken på Formel-enheten.

Enligt uppgifter till Autobildwoche, som är en systertidning till Automotive News, ska BMW förhandla med Mumtalakat, som är Bahrains statliga investeringsfond, i december. De äger en majoritet av den brittiska biltillverkaren.

Samtidigt har Audi uttalat sig och sagt att de är öppna för olika samarbetsmöjligheter, men har inte nämnt McLaren specifikt vid namn.

På grund av pandemin har McLaren haft stora ekonomiska problem, och tog in nya, externa investerare som gav 550 miljoner pund, motsvarande 6,4 miljarder svenska kronor i nytt kapital. Förra månaden sade McLarens vd, Mike Flewitt, upp sig efter åtta år vid rodret.

BMW har förnekat uppgifterna om McLaren och menat att de är felaktiga.

Uppdatering: Det har förekommit rapporter om att Audi har köpt hela McLaren, men den brittiska biltillverkaren har i ett uttalade å det grövsta förnekat att McLaren har köpts.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com