Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Då lanseras McLarens första suv

Ska konkurrera med Aston Martin och DBX

Större
Stäng
  • McLaren kommer enligt uppgifter lansera en elektrisk crossover-suv i slutet av årtiondet. Foto: McLaren
    McLaren kommer enligt uppgifter lansera en elektrisk crossover-suv i slutet av årtiondet. Foto: McLaren
  • McLaren kommer enligt uppgifter lansera en elektrisk crossover-suv i slutet av årtiondet. Foto: McLaren

Den brittiska sportbilstillverkaren McLaren verkar vara nästa tillverkare som hoppar på crossover-suv-trenden. Modellen är tänkt att konkurrera med Aston Martin och DBX.

Den brittiska sportbilstillverkaren McLaren verkar ha planer på att lansera en crossover-suv, rapporterar Autocar. Den ska enligt uppgifter lanseras i slutet av årtiondet och kommer vara en renodlad elbil.

När modellen först lanseras, kommer enbart en enda version erbjudas till kunderna, men tids nog kommer andra specifikationer och effektuttag erbjudas, liknande Aston Martin DBX. Det är just den modellen som McLarens crossover-suv ska konkurrera med. Det är i dagsläget oklart om bilen kommer ha två, tre, eller fyra elmotorer, eller vilken effekt som bilen kommer ha.

Suv och crossover – populära segment

Anledningen till att McLaren har ändrat sig gällande en crossover och suv, är segmentens popularitet. Exempelvis Porsche har haft många framgångar med Cayenne och Macan, medan Lamborghini Urus är den mest populära modellen hos den italienska sportbilstillverkaren. Ferrari kommer senare i år lanseras sin första suv, Purosangue.

Den brittiska publikationen spekulerar i att bilen kommer kosta mellan 250 000 och 350 000 pund, motsvarande 3,1 och 4,3 miljoner svenska kronor. Vi får se när och om modellen kommer lanseras. Just nu har McLaren oavsett fullt upp med marknadslanseringen av McLaren Artura, den första laddhybriden från tillverkaren.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com