Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så mycket kostar Polestar 3

Ska konkurrera med Porsche Cayenne

Större
Stäng
  • Polestar 3
    Polestar kommer kosta någonstans mellan 75 000 och 110 000 euro. Foto: Polestar
  • Polestar kommer kosta någonstans mellan 75 000 och 110 000 euro. Foto: Polestar

Nu har Polestar avslöjat hur mycket den kommande modellen Polestar 3, som ska konkurrera med Porsche Cayenne, kommer kosta.

Först i oktober lanseras nya Polestar 3, men det är mycket som den svenska elbilstillverkaren redan nu har avslöjat om sin kommande modell. Exempelvis visade de upp designen redan för en månad sedan, helt utan maskering. Nu har de även avslöjat priset, rapporterar Automotive News Europe.

Den elektriska suven kommer vara syskonet till Volvo XC90:s efterträdare, Embla. Båda modellerna kommer produceras i Volvos nya fabrik i Charleston, South Carolina. De kommer även baseras på samma nya plattform, SPA2. Arkitekturen kommer erbjuda dubbla elmotorer och batteristorlekar som innebär en räckvidd på cirka 60 mil, enligt WLTP. Den ska även erbjuda teknik som innebär att föraren inte behöver ha koll på vägen, eller styra. Bilen ska även vara självkörande, där det är tillåtet.

Kommer kosta mellan 75 000 och 110 000 euro

Nu har vd:n Thomas Ingenlath, berättat för publikationen att Polestar 3 kommer kosta mellan 75 000 och 110 000 euro, när den går att beställa, vilket också är i oktober. Polestar har jämfört den kommande modellen som en konkurrent till Porsche Cayenne.

– Det är en suv som alla kommer älska, men den är också väldigt aerodynamisk och engagerande att köra. Det är inte en bil som man tar till dagis, sade Thomas Ingenlath, till Automotive News.

Bytbil har varit i kontakt med Polestar, som meddelar att de svenska priserna för Polestar 3 kommer presenteras i samband med lanseringen av modellen.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com