Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så mycket kommer Polestar 4 kosta

Kommer kosta mindre än Polestar 3

Större
Stäng
  • Polestar 2, Polestar 3, Polestar 4, Polestar 5
    Polestar 4 under ett skynke och kommer lanseras nästa år. Foto: Polestar
  • Polestar 4 under ett skynke och kommer lanseras nästa år. Foto: Polestar

Polestars vd har nu avslöjat några fler detaljer om den kommande modellen Polestar 4. Modellen lanseras nästa år och nu vet vi bland annan hur mycket den kommer kosta.  

I förra veckan berättade Polestars vd, Thomas Ingenlath, att suven Polestar 3, som lanseras senare i år, kommer kosta mellan 75 000 och 110 000 euro. Nu rapporterar Car Magazine om fler detaljer kring den kommande modellen Polestar 4, som lanseras nästa år.

Bilen är en också suv, men mindre jämfört med modellen som lanseras senare i år.

– Den kommer konkurrera under Polestar 3 prisklass på 75 000 euro, den är något mindre. Den kommer inte kompromissa med längden på interiören, men den här bilen är något mer marknära, och har en mer coupé-liknande taklinje, säger Thomas Ingenlath till Car Magazine.

Kostar från cirka 55 000 euro och ska konkurrera med Porsche Macan

Sedan tidigare vet vi att Polestar kommer konkurrera med Porsche Macan och förespås bli den svenska biltillverkarens kommande flaggskeppsmodell. Enligt Ingenlath, kommer den kosta från cirka 55 000 euro, motsvarande 576 000 svenska kronor, när den lanseras.

Enligt dokument som har delats med investerare, står det att Polestar 4 förutsägs ta över som Polestars mest sålda bil från Polestar 2 i mitten av det här årtiondet.

Polestar 4 ska byggas i Kina och kommer baseras på Geelys SEA-plattform. Bland annat Smart #1, och Lotus Eletre baseras på samma arkitektur. Produktionen planeras starta i slutet av nästa år.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com