Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Polestar visar upp Polestar 3 – utan maskering

Avslöjat räckviddsmålsättningen

Större
Stäng
  • Nu har Polestar 3 visats upp, helt utan maskering. Foto: Polestar
    Nu har Polestar 3 visats upp, helt utan maskering. Foto: Polestar
  • Nu har Polestar 3 visats upp, helt utan maskering. Foto: Polestar

Senare i år ska Polestar officiellt lansera den elektriska suven Polestar 3. Men redan nu har de visat upp bilen, helt utan maskering och även avslöjat räckvidden, i alla fall målsättningen.

För bara ett par veckor sedan meddelade Polestar att de kommer lansera nya modellen Polestar 3 i oktober i år. Det är den första av tre modeller som de kommer lansera under de efterföljande åren. Tidigare har Polestar visat upp modellen, även om den har varit kamouflerad. Nu har den svenska elbilstillverkaren visat upp en ny bild på Polestar 3, den här gången helt omaskerad.

Polestar 3 kommer vara tillverkarens första elektriska suv och kliver därmed in i ett nytt segment. Den kommer även vara modell-syskon med efterträdaren till Volvo XC90. Tids nog ska bilen erbjuda autonom körning på motorväg.

Målsättningen – mer än 60 mil enligt WLTP

När modellen lanseras kommer den ha dubbla motorer och ett stort batteri. Polestar har som målsättning att bilen ska ha en räckvidd på mer än 60 mil enligt WLTP. Jämfört med ersättaren till Volvo XC90, kommer Polestaren ha två stolsrader i stället för tre, för att göra den lyxigare. Båda modellerna kommer baseras på SPA2-plattformen.

Produktionen av bilen förväntas starta tidigt nästa år och ska tillverkas i USA och Kina. Nästa år kommer även Polestar 4 lanseras, och året därefter ska produktionsversionen av Precept, Polestar 5, också göra sin entré på marknaden.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com