Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ferrari ska lansera 15 bilar på tre år

Bland annat första elbilen och efterträdaren till La Ferrari

Större
Stäng
  • Ferrari har släppt den första teaserbilden på Ferrari Purosangue. Foto: Ferrari
    Ferrari har släppt den första teaserbilden på Ferrari Purosangue. Foto: Ferrari
  • Ferrari har släppt den första teaserbilden på Ferrari Purosangue. Foto: Ferrari

Ferrari ska i snitt lansera fem bilar om året mellan 2023 och 2026. Det inkluderar deras första elbil. Dessutom ska 80 procent av försäljningen vara elektrifierade bilar 2030.

Senare i år kommer Ferraris första suv, Purosangue, lanseras. Det är även sedan tidigare klart att modellen kommer få en V12-motor. Men det är bara början av den italienska sportbilstillverkarens förändring. 2025 ska Ferraris första elbil lanseras, rapporterar Motor Authority.

Mellan 2023 och 2026 ska Ferrari lanseras 15 nya bilar, i snitt fem bilar om året, och det inkluderar som sagt den första elbilen, en efterträdare till La Ferrari, plus nya modeller i Icona-serien (exempelvis lanserades Ferrari Daytona SP3 i höstas). Den italienska biltillverkaren har även bekräftat att Purosangue kommer göra sin entré i september.

Första elbilen blir en suv

Den första elbilen förväntas enligt publikationen vara en suv, men sportbilstillverkaren planerar även att lansera elektriska supersportbilar. Ferrari ska även utveckla egna elektriska motorer, strömväxlare och batterier som ska vara marknadsledande när det kommer till vikt och krafttäthet. Allt ska dessutom produceras av Ferrari själva.

Ferrari har som mål att bli helt koldioxidneutrala till 2030. Samtidigt har de som mål att de elektrifierade modellerns ska stå för 60 procent av försäljningen 2026, och 80 procent 2030. Av dessa 80 procent, ska hälften vara elbilar, hälften hybrider.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com