Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Audi RS 5 kommer som Sportback

Tredje karossvarianten på samma tema.

Vi har tidigare fått en kombi och en coupé. Nu kommer också RS 5 Sportback med fyrdörrarskaross och 450 hästkrafter.

Audi har väl alltid varit lite luriga när de valt karosser till sina allra vassaste modeller, RS-bilarna. Den första, RS2 från 1994, var en kombi och det var också efterföljaren RS 4 från 1999. Men när den fick nytt liv 2006 var den en helt vanlig fyrdörrarsedan och sedan kom RS 5, som var en coupé. Den kom också som kombi efter ett par år och hette RS 4 Avant och därmed var väl cirkeln sluten.

Och i fjol fick vi faktiskt både en ny coupé, alltså RS 5, och en kombi, RS 4 Avant. Nu kommer det också en tredje version på samma tema. Audi RS 5 Sportback tränger in sig precis mitt emellan kombin och coupén. För den är liksom lite kombi, lite coupé. En kombicoupé?


Läs mer: Provkörd Audi RS 4 Avant


Audi RS 5 Sportback har förstås samma turboladdade sexa på 450 hästkrafter som de andra, kompletterat av en åttaväxlad automatlåda och fyrhjulsdrift. Den går ungefär lika fort också, upp till 100 kilometer per timme tar den sig på cirka fyra sekunder och toppfarten är som vanligt begränsad till 250 kilometer per timme.

Vad som skiljer Sportback från sina syskon, utöver karossen, är att den riktar sig främst till den nordamerikanska marknaden. I USA och Kanada kommer man att kunna köpa den redan i höst, men här i Sverige kommer vi inte att få någon RS 5 Sportback förrän nästa år. Då får vi också veta vad den kommer att kosta – gissningsvis någonstans norr om 800.000 kronor.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com