Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Audi släpper läckra specialversioner när RS2 firar 25 år

Audi firar 25 årsjubileet av RS2 Avant med en serie läckra specialmodeller.
TT RS Coupe, RS4 Avant, RS5 Coupe, RS5 Sportback, RS6 Avant, och  RS7 Sportback kan fås i den speciella Nogaroblå lacken. Bilarna har också fått blåa inredningsdetaljer från den legendariska RS2.

I år är det 25 år sedan Audi lanserade den klassiska modellen RS2 Avant och som var Audis första RS-modell. Audi RS2 hade en kaross från Audi 80 Avant, men Porsche byggde om chassit med nya hjulupphängningar och en trimmad turbofemma på hela 315 hk. För sin tid hade den oerhörda fartresurser – och motorsången från femman är något alldeles extra än i dag.

Audi vet hur man bygger varumärke genom att lyfta fram sina sportiga milstolpar och självklart ska jubileet firas. För att uppmärksamma RS2:an släpps därför specialla jubileumspaket till en rad RS-modeller.

Det är 25 år sedan i år som RS2 Avant gjorde sin offentliga debut och det borde naturligtvis firas enligt Audi. Varumärket kommer med ett speciellt jubileumspaket för en serie RS-modeller.

Det handlar TT RS Coupé, RS4 Avant, RS5 Coupé och Sportback, RS6 Avant och RS7 Sportback som Audi släpper jubileumspaket för. Bilarna kan fåts i samma blåa lackering som den ursprungliga RS2:an, färgen heter Nagaro Blue. Dessuotm får du matt aluminium och svarta ytor på utsidan, till exempel backspeglar och diffusor. Bilarna har en speciell RS-logga, med numret 25 tillagt.

Interiört sett så har sätena speciella RS25-loggor och bilarna har speciell alcantara i matchande blått. Om du mot förmodan inte skulle gilla Nagaro Blue kan du få bilen i Glacier White, Nardo Gray, and Mythos Black.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com