Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvos reklamkupp inför finalen – lottar ut bilar för miljoner

Man får hoppas på en "safety"

Större
Stäng
  • Volvo XC40 Recharge. Foto: Volvo
    Volvo XC40 Recharge. Foto: Volvo
  • Volvo XC40 Recharge. Foto: Volvo

Den 7 februari kommer Volvo lotta ut bilar för miljoner, Men då måste en ”safety” inträffa.

Den 7 februari är det dags för en av årets största sporthändelser: Superbowl LV (55), finalen i amerikanska fotbollsligan, NFL. Priserna för att annonsera under sändningen är enorma, och företag brukar lägga enorma summor på att synas. Förra året visade exempelvis Porsche upp sin elbil Taycan, i en reklam under Super Bowl.

Volvo har ett annat sätt att få ut sin reklam inför finalen, och de använder ett trick som de redan har i sin playbook. Förra året ville den svenska biltillverkaren fira att trepunktsbältet hade räddat en miljon liv. Därför skulle de lotta ut bilar för en miljon dollar (motsvarande 8,3 miljoner svenska kronor) om en ”safety” inträffade under Super Bowl LIV. 

En ”safety” är när en spelare antingen blir tacklad eller tappar bollen i sitt eget målområde. Då får motståndarlaget två poäng. Dock är det ovanlig att en sådan inträffar, och så blev inte heller fallet förra året. 

LÄS MER: Då lanseras Volvos nya elbil

Därför upprepar Volvo sin kampanj i år, men dubblerar summan. Volvo kommer lotta ut bilar för två miljoner dollar, men då måste såklart en safety inträffa. Reklamkampanjen heter ”safety sunday” och syftar såklart till spelsekvensen, men till Volvos rykte, om att de tillverkar säkra bilar. 

Man har fram tills 7 februari på sig att registrera sig på hemsidan. Dock fungerar det bara i USA att plocka ihop sin egen Volvo och vara med i utlottningen. 

Super Bowl spelas i år mellan Tampa Bay Buccaneers och förra årets vinnare, Kansas City Chiefs. Tampa Bay har varit i final en gång tidigare, 2002, då de även vann sin enda Super Bowl. Kansas City Cheifs är regerande mästare och har vunnit mästerskapet två gånger totalt. Finalen kommer spelas på Tampas hemmaplan. Det är första gången någonsin som ett av finallagen har hemmaplan. 

LÄS ÄVEN: Kinesisk sökmotor samarbetar med Volvos ägare – ska bygga elbilar

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com