Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Filmstjärnan rasar mot elbilslandet Norge

Visas upp under Super Bowl

Norge – gör er beredda på en rejäl utskällning. Av en filmstjärna. Inför 100 miljoner tittare.

Under natten till måndag är det dags för ett av årets största sportevenemang, då Super Bowl, finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL, avgörs. Och det är också den dyraste TV-tiden för reklam. Det innebär även att olika företag tävlar om vem som får mest tid och vem som gör den mest minnesvärda reklamfilmen.

Dock kan man göra på ett helt annat sätt, som Volvo. Den svenska biltillverkaren tänker lotta ut bilar för två miljoner dollar, om en safety inträffar under matchens gång. Dock är det det ovanligt att en sådan inträffar.

En av de biltillverkarna som faktiskt sänder en reklamfilm, är GM, och företagets elektrifiering står i fokus. Will Farell har huvudrollen och lackar ur när han får reda på att Norge har fler elbilar per capita jämfört med USA. I reklamfilmen visas de kommande elbilarna Cadillac Lyriq och GMC Hummer upp, som du ser i spelaren ovan.

Super Bowl spelas i år mellan Tampa Bay Buccaneers och förra årets vinnare, Kansas City Chiefs. Tampa Bay har varit i final en gång tidigare, 2002, då de även vann sin enda Super Bowl. Kansas City Cheifs är regerande mästare och har vunnit mästerskapet två gånger totalt. Finalen kommer spelas på Tampas hemmaplan. Det är första gången någonsin som ett av finallagen har hemmaplan.

LÄS MER: Nu kan du köpa diktatorns lyxbil

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com