Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Porsche-jakten - årets bästa tv-reklam?

Se hela filmen här - med 2021 års modell av 911 GT3 i bakgrunden

En Taycan blir stulen från Porsche-muséet och jagas av andra värdefulla Porschebilar.
Där har du handlingen i Porsches nya, extremt påkostade reklamfilm som ska visas för 100 miljoner amerikaner om någon vecka.
Se hela filmen här.

Söndagen den 2 februari är det dags för det stora amerikanska sportspektaklet Super Bowl, då runt 100 miljoner tv-tittare följer finalen i amerikansk fotboll.
Matchen ett av USA:s mest tittade program och priset för att sända tv-reklam under sändningen är därför extremt dyrt.
En reklamsnutt på 30 sekunder kostade i fjol cirka 42 miljoner kronor.

Reklamen blir ganska ofta virala succéer och innebär kassklirr och vissa reklamfilmer läcker till och med ut på förhand.
Nu har Porsche spänt musklerna och vill visa upp sin nya elbil Taycan på bästa sändningstid. Det är första gången på 23 år som Porsche satsar på Super Bowl-reklam.
Inspelningen skedde i mitten av november i fjol, både i Heidelberg och Stuttgart-Zuffenhausen. Dessutom användes Porsche-muséet som en central plats i handlingen: En Taycan stjäls och körs tyst ut ur lokalerna, men vakter hoppar in i muséets Porsche-rariteter och tar upp jakten på elbilen. Det blir en uppvisning av både Porsches framtid och stolta historia. Här syns både en 918 Spyder och en 917. Dessutom passar Porsche på att snabbvisa den kommande bilen, 2021 års modell av 911 GT3. Kan du upptäcka den i filmen?

Porsche Taycan Turbo och Turbo S har under vintern kritiserats i USA för dålig räckvidd. När amerikanska myndigheten testkörde Turbo S hade bilen en verklig räckvidd på enbart 30 mil, trots att bilen börjar på en prislapp på 1,7 miljoner kronor.
Men Porsche kommer även släppa en överkomligare version, Taycan 4S. Bilen blir ordentligt mycket billigare och prislappen åker ner drygt 600 000 kronor, till 1 170 000 kronor.

Den 54:e upplagan av Super Bowl spelas på Hard Rock Stadium i Miami Gardens. Kansas City Chiefs möter San Francisco 49ers.
I Sverige direktsänds matchen på TV3 och i Viaplay.se med start redan klockan 23:30 svensk tid, söndagen den 2 februari.
Matchen beräknas börja runt 00.30, svensk tid.

HÄR HITTAR DU FYNDPRISER PÅ PORSCHE 911

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com