Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo släpper trecylindrig XC40

Därmed får lill-suven ny instegsmodell.

Att Volvo har planerat en trecylindrig version av sin nya lilla suv har varit känt sedan länge. Men först nu får vi veta vad den går för.

När Volvos lill-suv XC40 begick sin debut i höstas förvånade den med att inte alls vara lika tillknäppt som sina välpressade storasyskon i 60- och 90-serierna. I stället för slips och kostym hade den den sneakers och hoodie.

Och nu får den en beatbox med matchande musik i och med att Volvo lanserar XC40 med trecylindrig bensinmotor. Den nya maskinen hämtas från samma motorfamilj som de fyrcylindriga tvålitersmaskinerna men utan den sista cylindern. Följaktligen mäter den 1,5 liter, har direktinsprutning och andas med hjälp av ett turboaggregat.

Volvo Cars

Sugmotorerna är utdöda sedan länge.

I premiärutförandet plockar Volvo ut 156 hästkrafter men man lovar också att den framöver att kunna kombineras med en elmotor i ett laddhybridalternativ. Än så länge finns den bara med framhjulsdrift ihop med en sexväxlad manuell låda, men så småningom kommer också ett åttaväxlat automatalternativ.

Samtidigt med den nya, trecylindriga motorn presenterar Volvo också ett nytt utrustningspaket till XC40, kallat Inscription. Med det får man, utöver flottare fälgar och en och annan kromlist, en växelspaksknopp i kristallglas och en dekorlist av någonting som Volvo kallar för drivved. Se där, det var ett otippat material att bygga bilinredningar av.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com