Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Skoda Rapid Spaceback uppdateras

Ny front på Skodas mest okända modell.

Lagom till Genèvesalongen släpper Skoda en uppdatering av mellanmodellen Rapid Spaceback. Dessutom får den trecylindrig motor.

Skoda Rapid är någonting som klämmer sig in mellan den något mindre Fabia och den marginellt större Octavia. Så den vänder sig till dig som inte kan bestämma dig för vad du ska ha. Den är tjeckisk mellanmjölk.

Plattformen som den bygger på heter PQ25 och är den samma som den Skoda Fabia och Volkswagen Polo använder. Och för den delen en helt annan Skoda Rapid, som är en Fabiabaserad sedan som byggs och säljs i Indien.

The Corporate Historical Archive of ŠKODA AUTO

Fast egentligen finns det ju bara en sann Rapid.

Hursomhelst så har Skoda uppdaterat Rapid Spaceback, alltså den kombivariant som kommer att vara den enda Rapidversion som säljs i Sverige. Till nyheterna hör en vässad front där dimljusen har modifierats och en smal kromlist ska binda ihop strålkastarna.

Även interiört har förändringar tillkommit. En ny instrumentpanel och nya dörrsidor ska lyfta intrycket. Dessutom erbjuds Skoda Rapid Spaceback numera också med en trecylindrig turbomotor, med 95 eller 110 hästkrafter, som komplement till 1,4-bensinaren och två dieslar. Autobroms och mobilintegration och annat elektroniskt ska också erbjudas.

På Skodavis finns också ett paraply under passagerarsätet och golvmattorna, de är dubbelsidiga så att man ska kunna vända på dem när man slaskat lite för mycket. Bra. Debuten sker på Genèvesalongen.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com