Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volkswagen Up! GTI är nästan snabb

Snart kommer Volkswagens minsting i busfröversion.

Volkswagen vässar den trecylindriga motor och piffar upp utseendet. Men riktigt än kan du inte köpa en Up! GTI.

Volkswagens lilla NSF-plattform har hittills kokats ihop till ett otal versioner av Seat Mii, Skoda Citigo och Volkswagen Up!. Men än så länge har ingen av dem försökt göra några anspråk på att vara busiga.

Inte förrän nu. Volkswagen Up! GTI har inte bara vässat motorn (till inte alldeles astronomiska 115 hästkrafter) utan också fått lite ärtigare utseende och interiör. Särskilt stolsklädselns rutor är en hälsning till forna tiders Golf GTI.

tyler hendy

Nej, inte den sortens Golf.

Och nog var det på tiden, för Volkswagen Up! presenterades redan 2011 och börjar väl sjunga på sista versen vid det här laget. Då hade den ändå föregåtts av en rad konceptbilar på samma tema.

Volkswagen

Den första kom redan 2007.

Motorn i Up! GTI är i grunden samma trepipiga maskin som finns i övriga Up!-uppställningen, här med en ljudförstärkare som ska leda in motorns insugsljud i kupén. Sportfjädring, 17-tumsfälgar och större bromsar ska se till att hålla reda på flocken av vildhästar när man släpper loss dem.

Men riktigt än kan du inte springa till Volkswagenbutiken och köpa din Up! GTI, för produktionen kommer inte igång förrrän någon gång under nästa år. Och då kommer ju Up! att vara ännu ett år äldre.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com