Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så dyr blir XC40 som laddhybrid

Nu kan du beställa T5 Twin Engine - men bara som prenumeration

Rejält försenad – men nu går den i alla fall att beställa.  Volvo startar försäljningen – eller rättare sagt prenumerationen – av nya XC40 T5 Twin Engine.  – T5 Twin Engine för XC40 är baserad på vår nya trecylindriga motor. Den är kombinerad med en dubbelkopplingslåda. Det innebär att vi har placerat elmotorn direkt på växellådan, säger Caroline Kjellin på Volvo.

Nya Volvo XC40 släpps äntligen i ett elektrifierat utförande. Nu lanseras nämligen laddhybriden XC40 T5 Twin Engine efter viss försening, den första rent framhjulsdrivna hybriden och den första laddhybriden på CMA (Compact Modular Architecture), plattformen Volvo an­vänder för sin XC40-modell. Motorn kommer med 262 hästkrafter och 9,7 kilo­watt­immar på batteriet.

– T5 Twin Engine för XC40 är baserad på vår nya trecylindriga motor. Den är kombinerad med en dubbelkopplingslåda. Det innebär att vi har placerat elmotorn direkt på växellådan. Den har två kopplingar i sig, två axlar där hälften av växlarna är på ena axeln och hälften på den andra axeln. Elmotorn är kopplad till den ena av de axlarna och förbränningsmotorn till den andra. Det gör att du kan driva både elmotor och förbränningsmotor parallellt och samtidigt genom växellådan, säger Caroline Kjellin, Chief Program Engineer Electric Propulsion på Volvo Cars.

Säljstarten har redan skett, eller rättare sagt prenumerationsstarten. Men smakar det så kostar det, närmare bestämt 7995 kr per månad för privatkunder. Eller 8594 kronor om du vill ha vinterdäck och däckhotell.

De första bilarna finns att prenumerera på via Care By Volvo och är samtliga en Intro Edition R-design med mycket utrustning inkluderad. Produktionsstarten blir lite längre fram i vår, och de första kunderna bör kunna få sina bilar efter sommaren.

Volvo XC40 T5 Twin Engine är den första laddhybriden för XC40. Bilens teknik bygger på den trecylindriga bensinmotorn T3 i kombination med en elmotor och ett batteri. Totala effekten är 262 hästkrafter, och bilen automatväxlad via dubbelkopplingslåda. Räckvidden på ren el ligger strax under fyra mil. Detta är den första framhjulsdrivna laddhybriden från Volvo Cars.

Förbrukning:

Förbr. l/100 km bl. körn. WLTP: 2,5. NEDC korr: 1,9. CO2, g/km. WLTP: 57. NEDC korr: 44. Miljöklass Euro 6D-Temp.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com