Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Jätteförsening för XC40-hybriden

Volvosäljare: Kommer först som årsmodell 2020

Volvo XC40 laddhybrid verkar bli kraftigt försenad.
Versionen T5 Twin Engine skulle ha lanserats under hösten.
Enligt Svenska Dagbldadet är bilen försenad till någon gång 2019.

Volvos mindre SUV XC40 är en riktig knallsuccé och köparna står i kö för att få köpa bilen, i de flesta länder runt om i världen. Volvo hinner inte tillverka alla bilar de säljer och väntetiden är lång.

Nu visar det sig dessutom att versionen med laddhybrid verkar bli kraftigt försenad. Enligt SvD.se skulle den ha kommit under hösten, men försenas nu till 2019. Volvos pressavdelning med Annika Bjerstaf i spetsen vill inte uppge något startdatum för bilen som tidigare var utsatt till hösten 2018.

– Tidigare var produktionsstart för XC40 laddhybrid vecka 45 i år. Nu är det försenat och vi hoppas på vecka 20 nästa år vilket innebär årsmodell 2020, säger bilsäljaren Dennis Hjelte till SvD. Enligt honom beror försening på att det är problem med batteritillgången.

Från Volvo Cars sida vill man inte ge ett exakt datum när bilen börjar produceras eller vad problemen beror på.

– Vi har sagt att XC40 laddhybrid ska lanseras sen höst 2018. Hur utrullningen kommer att ske presenteras inom kort, säger presschefen Annika Bjerstaf.

När bilen väl kommer ska den ha en trecylindrig bensinturbo på 1,5 liter och 180 hk samt en elmotor på 75 hk. Batteriet har en kapacitet på 9,7 kWh, och det bör ge bilen en räckvidd på cirka 5 mil på el.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com