Redaktionen tipsar

Så långt går nya Volvo-hybriden på el

Kostar nästan en halv miljon kronor

Nu kan du beställa Volvos nya hybrid XC40 T5 Twin Engine för ett pris från 459 900 kr. Nu är alla fakta om bilen officiella – men bilen börjar inte levereras förrän efter sommaren. Den går 54 km på el och gör 0-100 på 7,3 sekunder.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser kan svenska kunder äntligen köpa Volvo XC40 T5 Twin Engine som ska vara en av Volvos mest överkomliga hybrider. Men billigt blir det ändå inte. Bilen har ett frånpris på xxxx

Ingen har ännu provkört T5 Twin Engine, men enligt nya releaser från Volvo har den en elektrisk räckvidd på 54 kilometer. CO2-utsläppet är beräknat till 38 gram / kilometer. Toppfarten på el är satt till 125 km/h.

Bilen har en trecylindig bensinturbo tillsammans med 82 hk stark elmotor. Växling sker med en ny automatisk dubbelkopplingslåda. Den totala toppfarten för de som köper bilen i år, innan bilen stryps till 180 km/h, är 205 km/h.

Totala systemeffekten i bilen är 262 hk och batteriet är på 11 kWh, tillräckligt för att ge en räckvidd på 54 kilometer enligt preliminära siffror som Volvo släppt.

För privatpersoner lönar det sig knappast att köra Volvo XC40 T5 Twin Engine jämfört med en dieselversion. Hybriden är rejält mycket dyrare, och endast tjänstebilsförare räknar hem det, tack vare rabatt på förmånsvärdet. Den billigaste T5 Twin Engine kostar från 459 900 kr helt utan extrautrustning.

Senare i år ska Volvo släppa en helt elektrisk version på XC40, med gemensam teknik med Polestar 2. Räkna med att den bilen blir rejält mycket dyrare än hybridversionen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com