Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo firar VM-guld med nya S- och V60-versioner

Polestar Performance World Champion Edition hyllar helgens framgångar.

I helgen tog Thed Björk Sveriges första VM-titel i bilracing någonsin. Det firar Volvo med nya utgåvor av S60 och V60.

Sveriges första världsmästare i bilracing någonsin heter Thed Björk. Han kammade hem en välförtjänt guldmedalj efter att ha hållit undan för ungraren Norbert Michelisz som jagade Björk i sammanräkningen.

Därmed blev också Volvo världsmästare, i egenskap av segrande tillverkare före, öhum, Honda, som var den enda andra fabrikssatsningen i WTCC i år. Hursomhelst tycker Volvo att det är värt att fira och släpper därför Volvo S60 och V60 Polestar Performance World Champion Edition.

Kunde de inte kommit på ett längre namn?

Volvo S60 och V60 Polestar Performance World Champion Edition är alltså en gatgodkänd version av Thed Björks tävlingsbil, komplett med störtbur, Öhlinsdämpare och 400-hästarsmotor som varvar till … förlåt, vad sade ni? Är det inte alls så?

Nej, förlåt. Det handlar inte alls om någon eldsprutande superbilsdödare, utan om ett utrustningspaket till vanliga Volvo S- och V60:s D4, D5, T5 och T6-modeller och ”inkluderar samtliga förbättringar från Polestar Performance Parts-programmet i form av 19-tums specialtillverkade fälgar med prestandadäck, ett friflödes avgassystem i rostfritt stål och ett sportluftfilter samt uppgraderad hjulupphängning med nya dämpare och fjädrar”.

Men det är faktiskt inte allt. Volvo S60 och V60 Polestar Performance World Champion Edition ser också tuffare ut än de vanliga vanilj-Volvomodellerna, eller som Polestar själva uttrycker det: “Visuellt är bilen differentierad med exteriöra detaljer som diffusor och bakvinge samt interiöra förändringar som Polestars växelspaksknopp”. Det är tur att jag inte skriver pressreleaser, för så där skulle jag aldrig klara av att skriva.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com