Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo V60 Polestar blir Safety Car i WTCC

Världens säkraste säkerhetsbil?

Det blir mycket Volvo i årets WTCC, nu är det klart att det blir en Volvo V60 Polestar som är Safety Car i årets upplaga av FIA World Touring Car Championship.

Nu till helgen startar årets upplaga av WTCC med säsongspremiären på franska Paul Ricard-banan. En spännande säsong stundar, speciellt med blågula ögon sett, då Volvo är tillbaka i hetluften med sin S60 Polestar och förarna Fredrik Ekblom och Thed Björk.

Och det blir ännu mer Volvo i årets WTCC. Polestar har tecknat ett långsiktigt samarbete med FIA World Touring Car Championship om att framföra den viktiga rollen som Safety Car i samband med loppen. Volvo V60 Polestar Safety Car och dess förarbesättning, en förare och observatör, kommer att leda WTCC-fältet inför tävlingarna och vid incidenter under tävlingarna.

– Det var ett enkelt beslut att starta samarbetet med WTCC om Official Safety Car. Detta möjliggör oss att sluta cirkeln från bana till gata med att visa gatversionen av vår racing-teknologi i form av Volvo V60 Polestar Safety Car, samtidigt som vi blir delaktiga i det viktiga och omfattande säkerhetsarbetet med mästerskapet, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar.

Volvo V60 Polestar Safety Car är utrustad med störtbåge och räddnings- samt kommunikationsutrustning för att möta de rigorösa tekniska och säkerhetsmässiga kraven satta av FIA och WTCC-organisatören Eurosport Events..

–  I oktober välkomnade vi Polestars långsiktiga satsning på WTCC som tillverkare. Nu välkomnar vi Polestar som ny Official Safety Car-partner till WTCC, en exklusiv möjlighet för dem att visa deras säkra och högpresterande V60 Polestar runt om i världen, säger François Ribeiro, chef för Eurosport Events.

Foto: Polestar
redaktoren@bytbil.com

 

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com