Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo Polestar får mer kolfiber

S60 och V60 vässas på ålderns höst.

Nog börjar Volvo S- och V60 bli till åren kommen. Det hindrar inte Polestar från att vässa lite till. Nu får den nya kolfiberbitar.

När fabriken i belgiska Gent började spotta ur sig de första exemplaren av den nuvarande generationen av Volvo S60 och V60 den 17 maj 2010, ungefär lagom till att luftrummet hade öppnat igen efter att vulkanen Eyjafjallajökull på Island hade fyllt flygplanskorridorerna med aska och Deepwater Horizon hade exploderat i Mexikanska Golfen. Ännu var Daniel Westling varken prins eller pappa och i Sydafrika höll man som bäst på att förbereda världsmästerskapet i bollsparkning.

Ni förstår vart det här är på väg. Sju år är en lång tid och världen då är inte den samma som nu. Men det är däremot Volvo S- och V60 och så kommer det att förbli under ytterligare något år. För att hålla bilköparna varma kommer Polestar nu att uppdatera sin vassa variant av S- och V60 med några nya plastbitar.

Till nyheterna hör ny frontsplitter, nya tröskelbitar med fenor och en vild bakspoiler med en, öh, extra spoiler på. Allting är av kolfiber och utöver att man kan klippa anklarna av fotgängare så ska de nya bitarna också bidra till att öka marktrycket med 30 procent. Vad det betyder för högfartsstabiliteten är svårt att avgöra, eftersom vi inte vet hur mycket marktryck bilen hade från början. 30 procent av noll är ju …

…noll, precis som Peps sjöng.

Polestar lovar hur som helst att det ska förbättra greppet, utan att man har behövt kompromissa med komforten. Nya dubbelekerfälgar och hus av kolfiber åt sidobackspeglarna kompletterar nyheterna, liksom ny, blå kontrastsömnad med Polestarbrodyr i interiören.

Alltjämt har Volvo S- och V60 Polestar bromsar med sexkolvsok från italienska Brembo och justerbara stötdämpare från svenska Öhlins. Också motorn är oförändrad från i fjol, en tvålitersfyra med både turbo och kompressor som vräker ur sig 367 hästkrafter. Det räcker nog för att vi ska stå ut ett år till.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com