Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Volvo Polestars hemliga rekord

Berättade inget om fyrdörrarsrekordet på nordslingan.

För ett år sedan satte Volvo Polestar ett rekord på Nürburgrings nordslinga. Men först nu får vi höra talas om det.

För precis ett år sedan nu hölls fjolårets femte racehelg i WTCC, världsmästerskapet i standardvagnsracing, på Nürburgrings nordslinga. Citroën dominerade så klart, så som de gjorde innan de förlorade fabriksstödet.

Nåväl, Polestar och Cyan Racing lär ha stannat kvar med sina Volvobilar, eller åtminstone en av Polestars gatbilar, och skickat ut den runt nordslingan när ingen tittade på. Vem som körde får vi inte veta.

Polestar/Youtube

Men nog ser väl det där ut som Richard Göransson?

Då, för ett år sedan, sade Polestar inte ett knyst om sin bedrift och det är lätt att undra varför. Varvtiden på 7:51,11 hade räckt, då, till ett rekord för fyrdörrarsbilar. Men nu är det ju slaget sedan länge, med god marginal, och väljer Polestar att avslöja sitt gamla slagna rekord?

Jaja. Klart är i alla fall att även en gammal Volvo kan göra bra i från sig på Nürburgrings nordslinga. Och för övrigt är det ju dags för WTCC-deltävlingen där igen, nu i ett läge då Volvo faktiskt leder tillverkarmästerskapet. Kanske lite ihåligt, eftersom den enda fabrikskonkurrenten är Honda. Nåja.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com