Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

McLaren P1 LM sätter nytt rekord på Ringen

Kenny Bräck visade var skåpet ska stå.

Med svenske Kenny Bräck bakom ratten slog McLaren varvtidsrekord för produktionsbilar på Nürburgrings nordslinga.

När Lamborghini Huracán Performante kom till Nürburgring med sin aktiva aerodynamik och smulade sönder alla tidigare gatbilsrekord runt nordslingan var det många som skakade på huvudet. 6:52, så fort kan det bara inte gå att köra, inte med en gatbil.

Sedan kom en kinesisk elbil och räckte finger åt Lamborghini så sent som för ett par veckor sedan. Nio EP9 krämade ur alla sina 1.360 hästkrafter och kapade sex sekunder från Lamborghinis redan rätt magra tid.

McLaren muttrade någonting om ”fjantigt”, ”lite trött” och ”lät den inte rätt jönsigt också”. Sedan drog de fram sitt eget ess ur rockärmen och visade var skåpet skulle stå. Esset? Nej, det är inte den McLaren P1 LM som de körde med som vi menar. Utan Kenny Bräck.

Dä ä’ en tocken där racerfôrare.

När McLaren vill slå rekord brukar de använda sin Kenny. Den kan nämligen göra saker med märkets produkter som vanliga människor inte klarar av. Att köra en McLaren P1 LM som om den vore hundvalp, till exempel.

Så när de skulle sätta italienarna och kineserna på plats tog de med sin P1 LM och sin Kenny och skickade ut dem runt banan. Kineserna grät och italienarna, de gestikulerade vilt och drack upp allt vin, förmodligen. McLaren packade ihop sin bil och sin Kenny och återvände hem till Woking efter väl förrättat värv. Tiden? 6:43,22.

Sedan får vi väl se hur länge McLarens rekord kommer att stå sig. I kulisserna väntar nästa generations hyperbilar från Aston Martin och Mercedes-AMG. De lär nog vara kapabla att hota det mesta. Nåja, kanske inte om inte McLaren lånar ut sin Kenny.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com