Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo Cars vill bygga ny fabrik

Planeras till mitten av det här årtiondet.

Större
Stäng
  • Volvo C30 produceras i fabriken i Gent. Foto: Volvo Cars
    Volvo C30 produceras i fabriken i Gent. Foto: Volvo Cars
  • Volvo C30 produceras i fabriken i Gent. Foto: Volvo Cars

Volvo Cars har planer på att öppna en ny och tredje fabrik som skulle öka produktionstakten till över 1,2 miljoner bilar per år.

I slutet av oktober introducerades Volvo Cars på Stockholmsbörsen efter en tids spekulerande. Företaget värderades till 163 miljarder svenska kronor.

Nu vill Volvo öppna en ny, den tredje fabriken i Europa. Genom den skulle den svenska biltillverkaren kunna öka sin produktion till över 1,2 miljoner fordon per år. Uppgifterna rapporterades först i Automobilwoche och bekräftades sedan av Reuters.

Enligt planerna skulle i så fall den nya fabriken börja byggas i mitten av det här årtiondet.  Dock har inget formellt beslut tagits.

– Det vi kan säga i det här skedet är att inget beslut har fattats. Dock har Volvo Cars vuxit snabbt det senaste årtiondet och siktar på att växa i liknande takt framöver, sade en talesperson på Volvo Cars till Reuters.

För tillfället har Volvo Cars två fabriker, dels en i Göteborg och en i Gent, Belgien. Förra året producerades drygt 661 000 bilar från den svenska biltillverkaren. Det är ännu oklart var den nya fabriken kommer byggas.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com