Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Uppgifter: Porsche lanserar största modellen hittills

Ska vara större än Porsche Cayenne

Större
Stäng
  • Enligt uppgifter ska den nya modeller vara större än Porsche Cayenne. Foto: Porsche
    Enligt uppgifter ska den nya modeller vara större än Porsche Cayenne. Foto: Porsche
  • Enligt uppgifter ska den nya modeller vara större än Porsche Cayenne. Foto: Porsche

Porsche kan om ett par år lansera en ny modell som är större än Porsche Cayenne. Den skulle i så fall för första gången i biltillverkarens historia ha tre stolsrader.

Porsche kommer enligt uppgifter till Automotive News Europe, lansera en ny modell under den andra halvan av det här årtiondet. Modellen har internkoden Landjet.

Storleksmässigt kommer den vara större, bredare och längre än Porsche Cayenne, vilket skulle i så fall vara annorlunda jämfört med hur den tyska sportbilstillverkaren brukar utforma sina bilar.

Enligt uppgifter ska modellen, vilket är första gången i biltillverkarens historia – ha tre stolsrader.

Vid lanseringen förväntas bilen vara en laddhybrid, och följs antagligen upp av en elbilsversion vid ett senare tillfälle. Modellen kan vara besläktad med en flaggskeppsmodell som Volkswagen utvecklar för Audi och Bentley. Audi håller på att utveckla en sjusätesmodell i form av Artemisprojektet, där bilen kommer ha ny teknik och mycket självkörande funktioner.

Det är oklart om bilen kommer vara en sedan, nyttofordon, eller en kombination. Fordonet ska ha en räckvidd på 65 mil. Anledningen till att Porsche vill tillverka en större modell än Cayenne, är att de vill sälja bilar till personer som har lite större familjer, vilket kräver en tredje stolsrad.

Samtidigt som de planerar att lansera en ny modell, försöker den tyska biltillverkaren även anpassa sig till att enbart sälja elbilar. 2030 förväntar sig Porsche att laddhybrider och elbilar kommer stå för 80 procent av bilmärkets försäljning. 2025 förväntas både Porsche Cayman och Porsche Boxster elektrifieras, medan en eldriven Porsche Macan anländer 2023. Dock kommer Porsche 911 inte elektrifieras fullt ut. Dock kan den introduceras på marknaden i slutet av årtiondet som hybrid av något slag.

Porsche ville inte spekulera eller uttala sig om kommande modeller, men sade i ett uttalande att de är öppna för idéer.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com