Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Porsche bekräftar ny suv – större än Cayenne

Större
Stäng
  • Porsche Cayenne e-Hybrid Coupe
    Porsche har bekräftat att de jobbar med att utveckla en större elektrisk suv. Foto: Porsche
  • Porsche har bekräftat att de jobbar med att utveckla en större elektrisk suv. Foto: Porsche

Porsche har bekräftat att de jobbar på en ny elektrisk suv som ska vara både större och bredare än dagens Porsche Cayenne. Modellen ska även baseras på en semi-ny plattform.

I höstas kom det uppgifter om att Porsche hade planer på att lansera en ny modell som skulle vara större än Porsche Cayenne och det skulle i så fall vara första gången som den tyska biltillverkaren har tre stolsrader i någon av sina modeller. Nu rapporterar Autocar att man ska utveckla en stor elektrisk suv.

Den nya suven kommer baseras på en ”sportvariant” av Volkswagens SSP-plattform. Utvecklingsarbetet med den nya plattformen kommer ledas av just Porsche. Den förväntas stödja 800 volt och 350 kW-laddning. Den nya modellen kommer prismässigt vara dyrare än både Porsche Macan samt Porsche Cayenne och ska lanseras någon gång under den senare delen av det här årtiondet.

Större och bredare än Cayenne

Den kommer konkurrera med bland annat BMW iX. Modellen har tidigare beskrivits som både bredare och större än Cayenne, samtidigt som den kommer ha samma platta design på bakpartiet som Cayenne och Macan.

Dessutom avslöjade biltillverkaren även att den tredje generationen av Porsche Panamera, plus den andra generationen av Porsche Taycan kommer använda sig av samma arkitektur.

Foto: S. Baldauf/SB-Medien

Dock kommer den kommande elektriska versionen av Porsche Macan, som Bytbils bilspion har fångat på bild, i stället baseras på PPE-plattformen, likaså den kommande generation av Porsche Cayenne. Audi Q6 e-tron baseras på samma plattform.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com