Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så blir Porsches närmaste framtid

Så ser Porsches närmaste framtid ut

Större
Stäng
  • Porsche Panamera
    Den elektriska versionen av Porsche Panamera lär lanseras 2027. Foto: Porsche
  • Den elektriska versionen av Porsche Panamera lär lanseras 2027. Foto: Porsche

Porsche har redan avslöjat att de kommer lanseras sin största suv hittills. Det är bara början. Inom en snar framtid kommer de elektrifiera tre av sina populära modeller. En av dem kommer lanseras i slutet av årtiondet.

Den tyska biltillverkaren Porsche har många modeller som börjar nå slutet på sin nuvarande generation och kommer snart uppdateras. Brittiska Autocar rapporterar att bland annat Porsche Taycan, Panamera och Macan kommer uppdateras. Den sistnämnda har fångats på bild ett flertal gånger av Bytbils bilspion.

Både Taycan och Panamera kommer baseras på en sportig version av Volkswagens SSP (Scalable System Platform), som håller på att utvecklas av Porsche själva. Plattformen kommer även användas för andra modeller i Volkswagengruppen, men Porsche kommer förändra plattformen på ett antal sätt. Bland annat kommer golvet på Porsches elektriska modeller vara lågt placerat tack vare slimeline-batteripaketet.

Lanseras i samband med nya Porsche Taycan

Förändringarna kommer vara helt avgörande för Panamera när den renodlade elbilsversionen lanseras. Den kommer få liknande proportioner som den nuvarande generationen av modellen. Den elektrifierade versionen kommer säljas tillsammans med dagens modell som finns både med förbränningsmotor och som laddhybrid. Elbilen ser ut att lanseras i samband med att nya Taycan presenteras 2027.

LÄS MER: Tillbaka till framtiden med Porsche 911 Sport Classic

Enligt uppgifter till publikationen kommer den ha ett axelavstånd och en total längd på 310, respektive 519,9 centimeter. Det skulle i så fall vara i storlek med Mercedes-AMG EQS 53 och Lucid Air.

Porsche ska även lansera helelektriska versioner av Porsche Macan och Porsche Cayenne. Dock kommer de i stället baseras på PPE-plattformen (Premium platform Electric) som de utvecklar tillsammans med Audi. Den första modellen som baseras på plattformen kommer dock vara en fem meter lång suv som lanseras i mitten av det här årtiondet.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com