Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Uppgifter: Apple i diskussioner med batterileverantörer

Större
Stäng
  • Apple
    Foto: Shutterstock
  • Foto: Shutterstock

I den senaste turen kring Apples planerade elbil så förhandlar de med två bolag som kan bli batterileverantörer till det amerikanska techbolaget.

Hela vintern och våren har det surrats om Apples planer på att tillverka en egen elbil. Det amerikanska techbolaget förhandlade med Hyundai om ett samarbete, och även med koncernsyskonet Kia. Men det slutade med att allt rann ut i sanden. I april spekulerades i om att LG och ett kanadensiskt bolag enligt uppgifter skulle vara nära att skriva ett kontrakt med Apple om att tillverka deras elbilar. 

Nu rapporterar Reuters om att Apple är i tidiga diskussioner med två kinesiska bolag, Byd och CATTL, som ska leverera batterier till den planerade elbilen, berättar fyra källor till nyhetsbyrån. Dock kan villkoren ändras, och det är också oklart om någon överenskommelse kommer nås med något av bolagen. 

LÄS MER: Apple lämnar in patentansökning för självkörande elbilar

Ett villkor är dock från Apples sida att batterierna ska tillverkas i USA, vilket har bekräftats av i Vita huset. 

  Jag förstår det som att Apple pratar om att bygga avancerade batterifabriker här i USA, sade Jared Bernstein ekonomiska rådgivare.  

Det är också oklart om Apple pratar med andra batteritillverkare. Deras plan är att använda litium-järnfosfatbatterier som använder järn i stället för nickel och kobolt, vilket skulle vara en banbrytande batteriteknik. 

Apples har jobbat mycket med självkörande teknik och bolagets plan är att producera en egenutvecklad personbil till 2024. 

LÄS ÄVEN: Toyotas varning till Apple: bilindustrin är svår

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com