Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Teaserbilder på nya Ioniq – blir eget märke

Första bilderna på mellanklass-cuven

Större
Stäng
  • Foto: Hyundai
    Foto: Hyundai
  • Foto: Hyundai

Inför den officiella lanseringen i februari har nu bilder släppts på modellen Ioniq 5, som blir ett eget bilmärke.

Hyundai har släppt de första bilderna på sin mellanklass-cuv (ja, du läste rätt, compact utility vehicle). Ioniq finns idag som både som laddhybrid och som elbil, men modellen ett eget elbilsmärke: IONIQ. 

Ioniq 5 blir dessutom den första modellen som baseras på den nya plattformen E-GMP. Plattformen ska producera nästa generationens batteribilar för Hyundaikoncernens räkning. Därmed lär räckvidden på Ioniq bli över 50 mil och kan batteriet kan snabbladdas upp till 80 procent på 18 minuter. 

LÄS MER: Hyundai bygger Apples elbil – eller inte

Enligt Hyundai själva är designen på Ioniq 5 distinkt men samtidigt experimentell och som ger en unik upplevelse. Detta kan tyda på en grundläggande förändring i deras sätt på att se på bildesign. Modellen är första bilen från Hyundai som har en motorhuv som täcker hela bilens bredd, för att minimera glipor mellan paneler, och för att skapa ett högteknologiskt utseende. Den har även luftmoståndsoptimerade hjul, och fälgarna har en diameter på 20 tum. Den har även kamerbackspegel och ”pixelstrålkastare” i fronten.

”IONIQ 5 introducerar en helt ny kundupplevelse genom innovativ EV-design, inspirerad av ikonen som etablerade Hyundais design-DNA,” säger SangYup Lee, Senior Vice President och Head of Hyundai Global Design Center. ”Med start från IONIQ 5 kommer vårt dedikerade BEV-varumärke omdefiniera förhållandet mellan människor och deras bilar, genom att etablera en ny standard som alla designupplevelser inom BEV kommer jämföras med.”

IONIQ 5 lanseras i sin helhet på ett virtuellt event i februari. 

LÄS ÄVEN: Officiell: Hyundai Kona Electric Facelift

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com