Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ioniq blir Hyundais elbilsmärke – tre modeller på gång

Ioniq 5, 6 och 7 kommer mellan 2021 och 2024

Nu är det bekräftat att Ioniq blir dedikerat elbilsmärke för Hyundai.
Under en fyraårsperiod ska tre nya elbilar introduceras.
Först ut är Ioniq 5 med lansering i början av nästa år.

Enligt Hyundai är det nu helt dedikerade elbilsmärket Ioniq en konkretisering av Hyundais åtagande gentemot kunderna. De ska leverera elbilar, helt enkelt.

– Ioniq-varumärket kommer förändra EV-kundupplevelsens paradigm. Med en ny betoning på ett uppkopplat liv kommer vi erbjuda elektrifierade upplevelser integrerade i en miljövänlig livsstil, säger Wonhong Cho, global marknadschef på Hyundai, i ett pressmeddelande.

Tre helt nya elbilar under det nya varumärket kommer att introduceras under de kommande fyra åren. Det lovas också att fler innovativa modeller kommer att dyka upp.

Tre nya Ioniq-modeller är på ingång.

Men vi börjar med vad vi vet. Den första modellen som når marknaden är Ioniq 5 som kommer i början av 2021. Denna mellanstora crossover är baserad på konceptbilen 45 som visades på Frankfurt Motor Show förra året. Det var då en hyllning till Hyundais första konceptbil; Hyundai Pony Coupe Concept. Visst har det tagits inspiration från det förflutna men Hyundai utlovar banbrytande lösningar i kommande Ioniq 5.

Efter det följer sedanmodellen Ioniq 6. Den baseras på den elektriska konceptbilen Prophecy som visades upp tidigare i mars. Ioniq 6 kommer 2022.

Sist men inte minst kommer den stora suven Ioniq 7 i början av 2024.

Alla modeller baseras på Hyundais E-GMP-plattform, vilket ska ge mycket snabb laddning och gott om räckvidd. Hur lång räckvidd och hur snabb laddningen blir återstår att se.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com