Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Officiell: Hyundai Kona Electric Facelift

Ansiktslyftet innebär designförändringar och säkerhetsförbättringar

Hyundai har släppt en facelift på sin elbil Kona Eletrcic och den har genomgått några designförändringar och en del säkerhetsförbättringar. 

Sydkoreanska Hyundai har lanserat ansiktslyftet på sin elbil Hyundai Kona Electric. Fronten har fått en ny, stängd, grill och nya LED-strålkastare som som sträcker sig runt sidan av bilen. De vertikala luftintagen framför hjulhusen förbättrar aerodynamiken, och minskar turbulensen framför det området. De funktionella luftintagen vid stötfångaren är visuellt framlyft

Även den bakre stötfångaren är ny, och bakljusen har horisontellt förändrats. Nya Korona är dessutom fyra centimeter längre än förut. 

Tittar man inuti har Kona Electrtic ett tio tums digital instrumentkluster och även infotainmentsystem som är med sedan tidigare, men som är mer utvecklat än tidigare. Bilen kan kopplas upp mot en mobilapp. Man kan bestämma laddtid med mera. Kunderna kan även välja mellan olika färgpaket inuti: Svart eller grå i olika typer av material. 

Tittar man på drivlinorna har Kona Electric två olika batterier att välja mellan: batteriet på 64 kWh som utvecklar 204 hästkrafter (150 kW) och gör 0-100 km/h på 7,9 sekunder, samt har en topphastighet på 167 km/h. Räckvidden är 482 kilometer.

LÄS MER: Världspremiär: ”Designrevolutionen” Hyundai Tucson är här

Grundbatteriet har en kapacitet på 39,2 kWh och levererar 136 hästkrafter (100 kW), samt en topphastighet på 155 km/h. Räckvidden är 305 kilometer. Båda drivlinorna leverera ett vridmoment på 395 Nm.

Att ladda batteriet från 10 till 80 procent tar 47 minuter om man har snabbladdare. Som tillval finns en  10,5 kW trefas inbyggd laddare som möjliggör betydligt snabbare laddning med hjälp av offentliga laddningsstationer, eller privata laddstationer. 

Nya Krona Electric erbjuder omfattande aktiva säkerhets- och körassistans-system. Modellen har fler än sin föregångare. Nu har den system som övervakar korsande trafik när man backar, samt döda-vinkeln övervakare, som inte bara varnar föraren, utan även vid behov använder bromsarna. 

Andra funktioner som är nya,  är ett system som varnar föraren om den inte reagerar snabbt nog, om bilen framför i en kö börjar köra. Bilen varnar även om passagerare försöker lämna bilen, om det ännu inte är säkert att lämna, samt en dörrkontrollfunktion som känner av om bakdörrarna är öppna innan man kör i väg med bilen. Bilen har även eCall som automatiskt ringer räddningstjänsten om krockkuddarna har utlösts, eller om eCall-knappen har tryckts in. 

LÄS ÄVEN: Ioniq blir Hyundais elbilsmärke – tre modeller på gång

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com