Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Skrällen: Volkswagen slagen av japanska rivalen – för första gången på fem år

Större
Stäng
  • Bild: Shutterstock
    Bild: Shutterstock
  • Bild: Shutterstock

Volkswagen är en stor koncern och säljer många bilar, men för första gången på fem år var de inte bäst.

Reuters rapporterar att japanska Toyota slog Volkswagens försäljningssiffror för 2020. Därmed är det för första gången på fem år, som den tyska biltillverkaren inte har sålt flest bilar i världen. Covid-19 pandemin har påverkat den tyska biltillverkaren mer än Toyota.

Toyota har tillkännagivit att deras globala försäljning minskade med 11,3 procent, till 9,528 miljoner bilar under förra året, vilket kan jämföras med 15,2 procents minskning hos Volkswagen, till 9,305 miljoner bilar 2020.

LÄS MER: Toyotas reklaminslag förbjuds i Australien

Som de flesta vet, har biltillverkarna lidit av att coronaviruset. På grund av att pandemin har länder tvingats stänga ned samhällen under olika perioder. Det har i sin tur stoppat människor från att besöka bilhandlare och tvingat fabriker att antingen minska, eller helt och hållet stoppa produktionen. 

Toyota har klarat hanteringen av pandemin lite bättre eftersom att hemmamarknaden Japan och den asiatiska regionen i allmänhet, har påverkats mindre av covid-19, än Europa och USA. 

Efterfrågan på bilar börjar öka igen, speciellt i Kina, vilket betyder att Toyota, Volkswagen och andra tillverkare, försöker möta upp det allt större efterfrågan på elbilar. Toyota sade att andelen elbilar som såldes förra året ökade till 23 procent av den totala försäljningen, jämfört med 20 procent 2019. 

LÄS ÄVEN: Toyota: Vätgas är här för att stanna

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com