Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Schweizare restaurerar och modifierar Ferrari Testarossa – får svensk teknik

Ökar topphastigheten med över 30 km/h

Större
Stäng
  • Foto: Officine Fioravanti/Facebook
    Foto: Officine Fioravanti/Facebook
  • Foto: Officine Fioravanti/Facebook

En schweizisk firma håller på att modifiera en mycket klassisk modell: Testarossa. Bland annat får den en ökning på toppfarten med över 30 km/h och utrustas även med svenska komponenter.

Den italienska biltillverkaren Ferrari, är likt många bilmärken inne i en fas där man riktar in sig på elbilar och laddhybrider. Dock lär det dröja ett par år innan vi får se den stegrande hästen som en riktig renodlad elbil.

Fram tills dess kan man antagligen få köra en Ferrari Testarossa, inte en gammal, utan en restomoddad, som ett schweiziskt företag, Officine Fioravanti, jobbar för fullt med just nu.  

Bilen har en modifierad version av den ursprungliga motor i supersportbilen från 1980-talet: en 4,9-liters tolvcylindrig rak motor. Den kommer ha en topphastighet på 322 km/h, rapporterar Autocar, och det är en förbättring från 290 km/h. Den ska leverera 500 hästkrafter och 600 Nm i vridmoment. 

Bilen har även fått ett nytt avgassystem installerat, men även låsningsfria bromsar, och traction control. Dessutom är den 120 kilo lättare jämfört med originalet.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Officine Fioravanti ® (@officinefioravanti)

LÄS MER: Första detaljerna – ännu snabbare Ferrari 812 Superfast

– Vi lyssnade noga på bilens behov och önskningar. Vi tog tålmodigt hand om varje enskild aspekt. Några få mindre detaljer har ändrats när det kommer till stilen, utan att äventyra en tidlös design, utan berikar dess renhet, säger Officine Fioravanti. 

Bilen har Brembo racingbromsar, och svenska Öhlins stöddämpare och fjädrar. Den har även fått lättmetallfälgar och Michel GT3 racingdäck, som ska göra Testarossan roligare, säkrare och mer precis. 

Interiören består av italienskt läder och man har även bytt ut plastdetaljer mot motsvarande i aluminium. För att göra den ännu mer lite modern så har bilen även fått ett nytt ljudsystem. 

När den officiellt lanseras är dock ännu oklart, men snart får vi hoppas på. 

LÄS ÄVEN: Mardrömmen: Ferrari rullar ned i vattnet

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com