Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mardrömmen: Ferrari rullar ned i vattnet

Större
Stäng
  • Källa: Reddit
    Källa: Reddit
  • Källa: Reddit

Nu har det hänt igen, en stackars Ferrari som råkat ut för en olycka. Den här är en av det dråpligare slaget. 

Vi har tidigare skrivit om ett antal olyckor som har involverat Ferraris, bland annat en person som hade väntat två år på att få köpa en F8 Tributo och kraschade den timmar senare. 

Men det som nu har inträffat är nog alla förares värsta mardröm. Man parkerar bilen och glömmer att dra i handbromsen, alternativt lägger bilen i neutral och så börjar den rulla därifrån. Är det dessutom en dyr bil, är det ännu värre. 

LÄS MER: Ferrari beslagtagen vid amerikanska gränsen – stals från Italien 16 år tidigare (!)

Nu rapporterar Carscoops att en helt ny Ferrari 812 GTS delvis eller helt och hållet, har förstörts på grund av att den rullade ned i Gardasjön i Italien. Bilen ska parkerats på en väg i Sirmionekommunen vid den södra delen av sjön. Dock lämnades bilen av misstag i neutralt läge och utan att handbromsen var i, och det är tydligen ganska enkelt att glömma att lägga i handbromsen på sportbilen. 

Föraren måste tydligen dra i båda växelpaddlarna för att lägga bilen i neutralt läge, och efter att ha släppt bromsen, ska bilen automatiskt lägga i parkeringsbromsen. Om man inte gör det, måste man aktivera biltvättsläget inom tre sekunder efter att man lagt in neutralt läge och stängt av bilen.  Det är oklart om ägaren hade aktiverat något av lägena, eller om personen av misstag kopplade ur handbromsen. 

Oavsett, så ser du att Ferrarin är i vattnet. Det är även oklart hur stor skadan på fordonet är, men bilen fick bogseras ut ur vatten och motorn hade antagligen inget skydd mot vattnet.

LÄS ÄVEN: Ferrarispecialisternas nya projekt – inspireras av Ferrari 250 GTO

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com