Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Koenigseggs nya prototyp fångad på bild

1 700 hästkrafter • 3 500 Nm • Toppfart över 400 km/h

Större
Stäng
  • Koenigsegg Gemera
    Koenigsegg Gemera. Foto: Koenigsegg
  • Koenigsegg Gemera. Foto: Koenigsegg

Det har pratats mycket om Koenigsegg Jesko på sistone, men inte lika mycket om Gemera. Dock verkar det även röra på sig gällande den fyrsitsiga modellen. Nu har nämligen en prototyp fångats på bild.

När bilsalongen i Geneve ställdes in i mars 2020 på grund av covid-19-pandemin valde Koenigsegg trots detta att visa upp två nya olika modeller: Koenigsegg Jesko och Gemera. En förserie av den förstnämnda modellen visades upp i juli och ska snart börja serieproduceras.

Om Gemera har det varit tystare. Nu har dock en prototyp fångats på bild av Instagramkontot Theofficespotter. Prototypen körde enligt uppgift en kort tur runt fabriken och körde på eldrift.

LÄS MER: Video: Koenigsegg Jesko visas upp av Christian von Koenigsegg själv

Gemera har en ny sorts motor, en tvåliters trecylindrig motor med Twinturbo. Effekten kommer vara på 600 hästkrafter, vilket är sig självt är imponerade från en så pass liten motor. Dock kompletteras den med tre elmotorer, en fram och två bak. Tillsammans blir systemeffekten 1 700 hästkrafter och 3 500 Nm i vridmoment. Den svenska supersportbilstillverkaren påstår att 0-100 km/h kommer gå på 1,9 sekunder. Toppfarten är över 400 km/h. 

Gemera kommer även ha en monocock i kolfiber och kommer väga 1 880 kilo. Dessutom har bilen styrning på alla fyra hjul, plus torque vectoring.

Totalt kommer 300 exemplar av byggas. Vi får se när produktionen av bilarna startar. Expressen har tidigare uppgivit att prislappen ligger på 1,7 miljoner dollar, motsvarande 17,3 miljoner svenska kronor. 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av The Office Spotter (@theofficespotter)

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com