Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Koenigsegg Agera RS med konstnärlig aura

Pomegranate

Större
Stäng
  • Koenigsegg Agera RS
    Koenigsegg Agera RS slog hastighetsrekordet för produktionsbilar 2017. Foto: Koenigsegg
  • Koenigsegg Agera RS slog hastighetsrekordet för produktionsbilar 2017. Foto: Koenigsegg

Koenigsegg Agera RS har fått ett minst sagt annorlunda utseende när den samarbetar med och hyllas av en välgörenhetsorganisation.

Koenigsegg Agera RS är en minst sagt speciell bil. Den slog hastighetsrekordet för serietillverkade bilar 2017 med en medelhastighet på 447,19 km/h, även om den slogs av SSC Tuatara tidigare i år med 455,3 km/h. Just det exemplaret av Agera RS som slog hastighetsrekordet kallas för Ruthie.

Koenigsegg Agera RS har en twinturboladdad femliters V8-motor som i sin häftigaste specifikation producerar 1 341 hästkrafter. Kraften till bakhjulen går via en sjuväxlad låda med dubbelkoppling.

Nu kommer den fantastiska svenska supersportbilstillverkaren samarbeta med och även hyllas av Festival of Children. Organisationen firar sitt tjugoårsjubileum i Kalifornien senare den här månaden. Ruthie kommer nämligen få en helt ny och unik lackering som konstnären James Jean har skapat, och kallar skapelsen för Pomegranate (Granatäpple).  Bilderna på Ruthie kan du se nedan.

Frågan är inte om, utan när Koenigsegg försöker ta tillbaka hastighetsrekordet i form av Koenigsegg Jesko Absolut. Bilen har en V8-motor med twinturbo, har 1 600 hästkrafter om den är tankad med E85. Då ska den kunna klara av hastigheter runt 482 km/h.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av James Jean (@jamesjeanart)

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com